Přístavba českobudějovické knihovny v novém čísle časopisu Konstrukce!

Přístavba českobudějovické knihovny v novém čísle časopisu Konstrukce!

Category : Novinky , RFID novinky

Vybrat si knihu na regálu, volně v ní listovat, prohlížet, osahat si ji, a pak se teprve rozhodnout, zda si ji půjčím nebo ne…  Pro některé čtenáře činnost zcela samozřejmá, pro jiné, bohužel, nedostupná! Čtenáři Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích si knihy dlouho objednávali pouze prostřednictvím on-line katalogu ARL, avšak v tomto roce dojde k velké změně a nově si budou moci vybírat z více než sta tisíc knihovních dokumentů přímo z regálůbude zpřístupněna nová přístavba knihovny! Přinese s sebou i další stavební úpravy starší budovy, změnu hlavního vchodu atd.

Této změně předcházelo několik let plánování, vyjednávání, shánění financí, až se v roce 2019 započalo s výstavbou dle architektonického návrhu kanceláře Kuba & Pilař architekti s. r. o. Podrobně je celá stavba popsána v článku nového čísla odborného časopisu pro stavebnictví a strojírenství Konstrukce. Je zde zmíněna i naše společnost, která budovu vybavovala RFID zařízením – bezpečnostními bránami, RFID pracovními stanicemi a samoobslužnými stanicemi (selfchecky) pro půjčování/vracení knih samotnými čtenáři. Výrazně se tak zvýší uživatelský komfort jak knihovníků, tak uživatelů knihovny.

Snad se epidemiologická situace brzy zlepší a knihovna se bude moci pochlubit svými novými prostory a službami. Přejeme mnoho spokojených čtenářů!

 


Navigace

Akce / konference

TLib – Trends in Libr@ries

21. 5. 2024 - 22. 5. 2024

Seminář ARL 2024

23. 5. 2024 - 24. 5. 2024

Knihovny současnosti 2024

10. 9. 2024 - 12. 9. 2024