Historicky první Knižnicou roku na Slovensku je Mestská knižnica mesta Piešťany

Historicky první Knižnicou roku na Slovensku je Mestská knižnica mesta Piešťany

Historicky první Knižnicou roku na Slovensku je Mestská knižnica mesta Piešťany

Category : Novinky

Čas od času člověk potřebuje slyšet, že to, co dělá, dělá dobře. A když chválu a uznání zaslechne nejen z řad cílových skupin, ale zazní i na těch nejvyšších místech, jde o důkaz, že se vydal tím správným směrem… Velmi pozitivní ocenění slyšela na konci června 2019 ředitelka Mestské knižnice mesta Piešťany Ing. Margita Galová od ministryně kultury Slovenské republiky Ľubice Laššákové, když přebírala titul Knižnica roku 2018 v kategorii Městská/Obecní knihovna. Na Slovensku jde o historicky první ocenění tohoto druhu.

Tento titul knihovna získala hlavně díky úspěšnému budování, získávání, odbornému zpracování a ochraně univerzálního knihovního fondu a uspokojování kulturních, informačních, vzdělávacích a rehabilitačních potřeb uživatelů všech věkových a sociálních skupin. Porota zohlednila i skutečnost, že knihovna v roce 2018 uspořádala 718 akcí.

Jsme rádi, že pro knihovní fond využívá právě náš informační systém ARL doplněný o modul „Digitální kronika„, v Metské knižnici mesta Piešťany nazvaný „Kalendár podujatí„. Slouží pro tvorbu, evidenci, zpřístupňování a archivaci pořádaných akcí. Připojením digitálních objektů (pozvánek, fotografií, videí, rozhovorů, atd.) tak poskytuje komplexní přehled o událostech. Umožňuje i několik praktických výstupů týkajících se četnosti akcí, návštěvnosti, účasti konkrétních osob, zapojených organizací, sponzorů, apod. V tištěné podobě pak může sloužit také jako skutečná „kronika“.

KNIHOVNĚ GRATULUJEME A PŘEJEME SPOUSTU ELÁNU A ENERGIE DO DALŠÍ ČINNOSTI!


Navigace

Akce / konference

TLib – Trends in Libr@ries

21. 5. 2024 - 22. 5. 2024

Seminář ARL 2024

23. 5. 2024 - 24. 5. 2024

Knihovny současnosti 2024

10. 9. 2024 - 12. 9. 2024